2010. október 7., csütörtök

Oldalról 4

Üdv!
Egy kicsit komolyabb téma!
Zöld gondolkodás! Azzal a kérdéssel keresgéltem a neten, hogy mennyire védem én a környezetemet? Mennyire számít nekem a természet és a káros anyag kibocsátás?
Keresgélés közben rátaláltam egy pár ZÖLD OLDAL -ra, ahol azt hirdetik, hogy zöld energiával működtetett szerveren tárolják a weblapot, adatokat. Nekem nincs lehetőségem ilyen szerverre regisztrálni így az otthonomat próbálom környezetbaráttá tenni. Higgyétek el nem nehéz és némi odafigyeléssel bárki képes rá:
Egy otthonnak több környezetszennyező része is van, gondolok itt a szemétre, szennyvízre, energiafogyasztásra…
Én főleg az energiafogyasztás csökkentésére koncentrálok bár a szemetet is szelektíven gyűjtöm a vízfogyasztást is különböző módokon próbálom csökkenteni („A” osztályos mosógép, csapokra nyomásnövelő szűrő).
Hogy milyen módszerekkel csökkenthető radikálisan az energiafogyasztás?
-         energiatakarékos izzók, a legjobb a led izzó!
-         „A” osztályos háztartási gépek
-         Mérsékelt mikró és vízforraló használat.
-         Azonban ami a legjobban bevált az egy pofon egyszerű szerkezet! Egy távirányítással kapcsolható hálózati csatlakozó, amivel egy gombnyomásra az egész lakásban lekapcsolhatom az áramot (természetesen a hűtő kivételével)! Ezt a szerkezetet bármelyik villamossági üzletben be lehet szerezni és az ára sem eget verő. Általában 6db hálózati csatlakozóhoz lehet használni bővítéssel, de jól átgondolva egy háztartásba az alap csomag is elegendő. Saját tapasztalatból fél év alatt a befektetett összeg háromszorosa térült meg! Nem reklámozom így a blogon sem teszem közzé a konkrét modellt. A boltban úgy is mindent elmondanak… Ha az ember hozzászokik, hogy lefekvés előtt megnyom egy gombot és áramtalanít bárhonnan mindent akkor már is sokat tesz a környezetért!


Hogy miért is zöld a blogom? Nem tudom, hogy mennyi zöld energiát használ a tárhely szolgáltató de az biztos, hogy én mindent megteszek, hogy a gépem „energiatakarékos” legyen:
-         Megfelelő táp használata!
-         Monitor fényerejének optimális beállítása
-         „A” osztályos monitor használata
-         Megfelelő optimalizált router használata
-         Lézernyomtató csak használatkor való bekapcsolása!
-         Használaton kívüli teljes áramtalanítás!
-         Csak a szükséges hardverek használata.
-         Fotózáshoz akkut használok.
-         Az oldalhoz semmit nem nyomtatok ki.
Remélem lesz egy pár látogató, aki elgondolkodik, hogy mit tehet a környezetéért és megfogadja a tanácsaimat. Ha megtetszett a „ZÖLD BOLG” gondolata és tényleg betartod a fent leírtakat akkor helyezd el a blogodon az alábbi képeket és linkemet! Szépe napot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...