2010. október 29., péntek

Friss képek 2010 (7)

A Fátyol-vízesés a Heves megyei Szilvásvárad fölötti Szalajka-völgy egyik fő nevezetessége, hazánk egyik kiemelkedő természeti szépsége. A Szalajka-patakot karsztforrások (Szikla-forrás, Szalajka-forrás) táplálják. Ezek vizéből, ahogy az a felszínre jut, az oldott széndioxid egy része elillan a levegőbe, az így túltelített vízből kicsapódik a kalcium-karbonát. A víz egy ilyen, mintegy 17 m hosszú mésztufagát 18 teraszán zúdul le.

 Nevét egyesek szerint a vízpermet jellegzetes, fehér fátyláról, mások szerint a fehér, csipkéhez hasonlóan mintás mésztufáról kapta.

2010. október 26., kedd

Friss képek 2010 (6)

Sok szép vízesést csak pontosan beállított állvány segítségével lehet tisztán lefényképezni! Mindenképpen érdemes állványt cipelni, mert ha a fényviszonyok nem megfelelőek akkor nem biztos, hogy van kéznél egy szikla amire ráteheted a géped.

2010. október 25., hétfő

Friss képek 2010 (5 )

  Itt az ősz és színekkel telt meg az erdő! Én is kimozdultam egy kicsit. Szilvásvárad volt a célpont, mert már nagyon régóta vágytam egy jó sétára! A nagy hideg ellenére elég sok képet sikerült készíteni! Ha ti is szeretnétek egy szép őszi képet készíteni akkor sietnetek kell, mert már nem sokáig lesz ilyen szép sínes az erdő!
SZILÁGYI DOMOKOS: ŐSZ

Tövist virágzik az idő,
mázsás ködöt a levegő,
légüres bánatok lebegnek,
szállanak, zuhannak, leesnek.

Avar hullámzik, bokámat
nyaldossa, szívemig fölárad
- ősz, te szilaj, te szomorú,
kegyelmes szívbéli háború,

add, hogy a szemem szép tágra,
kerekedjél a világra,
s legyen a szavam oly könnyű
s oly éles, mint a tavaszi fű.


2010. október 22., péntek

Villámok 2

Ha a domb tetején állok és a szemem előtt történik mindez, rendesen dobog a szívem! Ha lehetne, követném a viharokat, hogy soha ne múljon el az érzés! Szép napot!

2010. október 21., csütörtök

Érdekeset láttam 6

Ha eleged van abból, hogy csak ezt hallod: Budapesten minden rossz, lepusztult és koszos. Szeretnéd megismerni, hogy mennyi minden érdekeset és szépet rejt ez a város, még olyanokat is, melyről eddig nem is tudtál? Szeretnéd tudni, hogy milyen belülről egy általad jól ismert épület? Akkor neked szól ez a blog! Tovább...

2010. október 19., kedd

Régi képek között turkálok 14

Csak otthon vettem észre, hogy mit fényképeztem! Ha lehetne visszamennék az időben és még csinálnék egy pár beállítást. Szép estét és napot!

2010. október 18., hétfő

Friss képek 2010 (3)

Tokajban séta közben vettem észre ezt az aranyos kutyát az ablakban! Onnan figyelte a sétáló embereket. Nagyon megfogott a pillanat.

2010. október 16., szombat

Régi képek között turkálok 13

Ha kinéztek az ablakon ugyanezt láthatjátok! Ha tényleg ezt vagy hasonlót láttok akkor sétáljatok egy kicsit a fák között, mert az sokkal szebb!
Szép napot!

2010. október 14., csütörtök

Friss képek 2010 (2)

Az idő nem fogadott kegyeibe, köd, eső, hideg... Nagyon élveztük a látványt!
A Regéci vár egy 1300 körül épült vár a Zempléni-hegység középső részén. Caprara generális, I. Lipót császár rendelete értelmében a várat 1686-ban leromboltatta, azóta már csak a romjai állnak. Tovább...

2010. október 12., kedd

Régi képek között turkálok 12

Régi képeim között van egy pár panorámakép de inkább mostanában ragadott magával ez a technika. A valóság az, hogy eddig nem voltak meg hozzá a technikai feltételeim. A panoráma képek oldalon részletesebben is leírom a panorámakép készítés fortélyait. Tovább...

2010. október 7., csütörtök

Oldalról 4

Üdv!
Egy kicsit komolyabb téma!
Zöld gondolkodás! Azzal a kérdéssel keresgéltem a neten, hogy mennyire védem én a környezetemet? Mennyire számít nekem a természet és a káros anyag kibocsátás?
Keresgélés közben rátaláltam egy pár ZÖLD OLDAL -ra, ahol azt hirdetik, hogy zöld energiával működtetett szerveren tárolják a weblapot, adatokat. Nekem nincs lehetőségem ilyen szerverre regisztrálni így az otthonomat próbálom környezetbaráttá tenni. Higgyétek el nem nehéz és némi odafigyeléssel bárki képes rá:
Egy otthonnak több környezetszennyező része is van, gondolok itt a szemétre, szennyvízre, energiafogyasztásra…
Én főleg az energiafogyasztás csökkentésére koncentrálok bár a szemetet is szelektíven gyűjtöm a vízfogyasztást is különböző módokon próbálom csökkenteni („A” osztályos mosógép, csapokra nyomásnövelő szűrő).
Hogy milyen módszerekkel csökkenthető radikálisan az energiafogyasztás?
-         energiatakarékos izzók, a legjobb a led izzó!
-         „A” osztályos háztartási gépek
-         Mérsékelt mikró és vízforraló használat.
-         Azonban ami a legjobban bevált az egy pofon egyszerű szerkezet! Egy távirányítással kapcsolható hálózati csatlakozó, amivel egy gombnyomásra az egész lakásban lekapcsolhatom az áramot (természetesen a hűtő kivételével)! Ezt a szerkezetet bármelyik villamossági üzletben be lehet szerezni és az ára sem eget verő. Általában 6db hálózati csatlakozóhoz lehet használni bővítéssel, de jól átgondolva egy háztartásba az alap csomag is elegendő. Saját tapasztalatból fél év alatt a befektetett összeg háromszorosa térült meg! Nem reklámozom így a blogon sem teszem közzé a konkrét modellt. A boltban úgy is mindent elmondanak… Ha az ember hozzászokik, hogy lefekvés előtt megnyom egy gombot és áramtalanít bárhonnan mindent akkor már is sokat tesz a környezetért!


Hogy miért is zöld a blogom? Nem tudom, hogy mennyi zöld energiát használ a tárhely szolgáltató de az biztos, hogy én mindent megteszek, hogy a gépem „energiatakarékos” legyen:
-         Megfelelő táp használata!
-         Monitor fényerejének optimális beállítása
-         „A” osztályos monitor használata
-         Megfelelő optimalizált router használata
-         Lézernyomtató csak használatkor való bekapcsolása!
-         Használaton kívüli teljes áramtalanítás!
-         Csak a szükséges hardverek használata.
-         Fotózáshoz akkut használok.
-         Az oldalhoz semmit nem nyomtatok ki.
Remélem lesz egy pár látogató, aki elgondolkodik, hogy mit tehet a környezetéért és megfogadja a tanácsaimat. Ha megtetszett a „ZÖLD BOLG” gondolata és tényleg betartod a fent leírtakat akkor helyezd el a blogodon az alábbi képeket és linkemet! Szépe napot!

Katasztrófa!

Kegyetlen fotók az ajkai vörösiszap-áradatról - a boston.com-on is megjelentek a magyar katasztrófáról a fotók. Tovább...

2010. október 6., szerda

Régi képek között turkálok 11

A kutya szeme mindent elárul. Bár itt én is látszom benne... nem illek oda. Ez a kép eredetiben 10 megapixel így hatalmas méretben lehetne előhívni! Szép napot!

2010. október 5., kedd

Oldalról 3

Újabb képek érkeztek a válogatásomból, szavazzatok ti is kedvenceléssel - ha tetszenek a fotók, tegyétek őket a kedvenceitek közé!
A blogon is tudtok szavazni, itt:
A végén a 10 legtöbb szavazatot kapott képet kiposztolom (mindig látható lesz a blogon!)

2010. október 4., hétfő

Érdekeset láttam 4


A svájci Vals falu házai között bújik meg - szó szerint - ez a családi fészek, amely zömében a felszín alatt, a domboldalba épült. Tovább...

2010. október 2., szombat

Régi képek között turkálok 10

Igen! Én is szoktam "művészi" fotókat készíteni! Bár ezeknél főleg a fénnyel, záridővel trükközök. Az alábbi képeket soha senki nem látta! Nem nagyon mertem eddig megmutatni senkinek, nem hiszem, hogy elnyeri az emberek tetszését. ( A halaim szokták nézegetni...) Ha valaki felismeri a helyszíneket az csak a véletlen műve!
Szép napot!


2010. október 1., péntek

Friss képek 2010

Vége a kirándulásnak és már meg is vágtam a fényképeket! Nagyon szép helyeken jártam de sajnos nagyon rossz időt fogtunk ki. Sűrű köd és hideg nehezítette a dolgomat. Szép napot!
 "A Boldogkőváralja község felett emelkedő ovális alakú andezittufa hegy tetején az észak-déli irányban elnyúló, szabálytalan alaprajzú, belsőtornyos Boldogkő vára emelkedik a magasba. A boldogkői vár története meglehetősen bonyolult, és a fennmaradt oklevelek szerint is nehezen követhető. A vár építésének pontos idejét nem ismerjük, de az bizonyos, hogy a tatárjárás után épült. Mint erődítmény a kassai utat és a Hernád völgyét védte." Tovább a hivatalos lapra...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...